Een boxwise gebruiker toevoegen

Om met boxwise te werken moeten er gebruikers aangemaakt worden. Elke werknemer dient met zijn eigen gebruiker in te loggen in boxwise. Het aantal gebruikers dat binnen de boxwise licentie aangemaakt kan worden in onbeperkt. Het is dus niet nodig de licentie uit te breiden op het moment dat je een nieuwe gebruiker toevoegt.

In de structuur van boxwise wordt er gewerkt met zones en gebruikers. Per boxwise installatie zijn er een aantal zones beschikbaar voor gebruikers. Een gebruiker dient toegevoegd te worden aan ten minste één zone om met boxwise te kunnen werken. Op zone niveau kan de autorisatie geregeld worden.

Het is mogelijk om tegelijkertijd meerdere keren in te loggen met één gebruiker. Dit kan wel voor problemen zorgen en is dus niet aan te raden.

 

Gebruiker voor gebruik boxwise aanmaken

Volg de onderstaande stappen om een gebruiker toe te voegen.

 1. Ga in de management portal naar Stamgegevens en vervolgens Gebruikers.
 2. Klik op de knop Toevoegen.
 3. Er verschijnt een nieuwe lege regel. Dubbelklik onder de kolommen Naam, Gebruikersnaam en Wachtwoord en vul deze in.
 4. Vink het selectievakje onder Actief aan.
 5. Geef een Taal op voor de gebruiker, deze taal wordt gebruikt wanneer de gebruiker inlogt in de scanner of touch applicate. Zonder taal zal er worden teruggevallen op de taal in de algemene instellingen.
 6. Klik op de knop Opslaan. De rode pijltjes in de velden verdwijnen.
 7. Voeg nu de gebruiker nog toe in de juiste zone (zie onderstaande paragraaf).

Gebruiker_toevoegen.pngGebruiker_opslaan.png


Gebruiker aan zone toevoegen

Nadat je een gebruiker heeft aangemaakt moet deze worden toegevoegd in een zone. Voer hier de onderstaande stappen voor uit.

 1. Ga naar Stamgegevens > Zones.
 2. Selecteer de zone waar je de gebruiker aan wilt toevoegen. Je kan er ook voor kiezen om een nieuwe zone aan te maken.
 3. In de sectie Gebruikers in zone van de zone waaraan je de gebruiker aan wilt toevoegen zet je een vinkje bij de gebruiker. Druk daarna op Opslaan.
 4. In de sectie Rechten kan je de rechten van de gebruikers in de zone veranderen. Let op: deze gelden dus voor alle gebruikers binnen de zone.

Gebruiker_in_de_zone.png

 

Video's

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0