Waar stel ik de minimale (min) en maximale (max) voorraad aantallen in voor de pick voorraad?

De aanvulopdrachten voor het aanvullen van de pick locaties kunnen rekening houden met een minimale en maximale pick voorraad. Deze aantallen hebben betrekking op de totale pick voorraad en niet op één pick locatie. In zowel Exact Globe als Afas Profit zijn er geen standaard velden om deze aantallen in kwijt te kunnen. Daarom wordt hieronder beschreven hoe dit per ERP systeem ingericht kan worden.

Exact Globe

In Exact Globe is het mogelijk om per artikel een aantal vrije velden te gebruiken. Deze vrije velden vind je in Exact terug op het tabblad Extra in het onderhoud van een artikel. De volgende velden zijn te gebruiken om de minimale en maximale pick voorraad aantallen in te registreren:

 • Gebruikersveld_01 t/m Gebruikersveld_10 (of: Userfield_01 t/m Userfield_10)
 • Gebruikersnummer_01 t/m Gebruikersnummer_13 (of: UserNumber_01 t/m UserNumber_13)

mceclip0.png

Naast de inrichting in Exact Globe dien je in boxwise aan te geven welke velden je hiervoor gebruikt. Ga naar Instellingen > ERP Connectie en geef bij de volgende twee velden aan wat het betreffende vrije veld in Exact is:

 • Database field minimum pick quantity
 • Database field maximum pack quantity

mceclip1.png

 

Afas Profit

Bij de inrichting van Afas Profit voor boxwise dienen er een aantal vrije velden geïmporteerd te worden. Hiervoor worden bij de installatie van boxwise een twee importbestanden (Itemcode magazijn.fie en Item.fie) meegeleverd. Ook dienen de getconnectoren BOXwise_GetPickMinMaxQuantitiesPerItem en BOXwise_GetPickMinMaxQuantitiesPerItem_itemniveau toegevoegd te worden. Op deze pagina staat meer beschreven over het inrichten hiervan.

Zodra deze velden staan ingericht en de connector is geïmporteerd kan de minimale en maximale pick voorraad ingesteld worden bij de artikelen. Hierbij is het van belang om te bepalen of je met magazijntoewijzingen werkt in Profit of niet.

Om te controleren of je met magazijntoewijzingen werkt kan je een artikel openen en naar het tabblad Voorraad gaan, daar dient de sectie Magazijntoewijzing zichtbaar te zijn. Indien dit niet zichtbaar is, wordt er niet gewerkt met magazijntoewijzingen.

mceclip0.png

 

Magazijntoewijzingen AAN

Indien er gebruik wordt gemaakt van magazijntoewijzingen kunnen de minimale en maximale pick voorraad op de volgende manier ingesteld worden bij een artikel:

 1. Open de eigenschappen van een artikel
 2. Ga naar het tabblad Voorraad en vink Magazijntoewijzing aan
 3. Druk op OK
 4. Open nogmaals de eigenschappen van hetzelfde artikel en ga naar het tabblad Magazijntoewijzing
 5. Druk op Nieuw
 6. Selecteer het magazijn waarvoor je de minimale en maximale pick voorraad wilt instellen en druk tweemaal op Volgende
 7. Voer de gewenste aantallen in bij de velden Minimum pick voorraad en Maximum pick voorraad en druk op Voltooien

mceclip2.png

Als er al een magazijntoewijzing was ingericht van het artikel, dan kan je na het openen van het tabblad Magazijntoewijzing direct dubbelklikken op het gewenste magazijn en naar het tabblad Aanvulopdrachten (BW) gaan om de twee velden te raadplegen.

In Boxwise hoeft hierna geen aanvullende inrichting gedaan te worden.

 

Magazijntoewijzingen UIT

Indien er geen gebruik gemaakt wordt van magazijntoewijzingen, dan dient de connector BOXwise_GetPickMinMaxQuantitiesPerItem hernoemt te worden naar BOXwise_GetPickMinMaxQuantitiesPerItem_toewijzing en dient de connector BOXwise_GetPickMinMaxQuantitiesPerItem_itemniveau hernoemt te worden naar BOXwise_GetPickMinMaxQuantitiesPerItem.

Let er op dat deze connector ook is toegevoegd in de App connector van boxwise.

Na deze eenmalige aanpassing kan de inrichting gedaan worden bij de artikelen, dit doe je op de volgende manier:

 1. Open de eigenschappen van een artikel
 2. Ga naar het tabblad Pick replenishment (BW)
 3. Vul de volgende velden in:
   • Magazijn (het magazijn waarbinnen de min. en max. voorraad gelden)
   • Maximum pick voorraad
   • Minimum pick voorraad

mceclip2.png

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0