Wat kan ik met de track & trace functionaliteit?

Vanaf versie 1.33 bevat boxwise een track & trace functionaliteit. Met deze functionaliteit is het mogelijk om statussen te registreren op colli om ze vervolgens in te kunnen zien in de management portal.

Statussen

De track & trace status wordt in boxwise vastgelegd op het niveau van de colli. Elke collo heeft een unieke (SSCC) code die wordt gebruikt om de status op te registreren. Voor elke stap die je wilt registreren en kunnen traceren dien je een status aan te maken in boxwise. Hiermee kan je de track & trace registratie net zo beknopt of uitgebreid maken als je zelf wilt.

lees meer over statussen en het inrichten daarvan...

Statussen registreren

De registratie van statussen kan gedaan worden met de BW Order app. Hierin geef je per statuswijziging in ieder geval de SSCC code van de collo en de nieuwe status op. Afhankelijk van de inrichting van de statussen is het hier ook mogelijk om een statuswijziging te ondertekenen. De BW Order app hoeft niet gebruikt te worden binnen uw eigen netwerk. Dit heeft als voordeel dat hij ook gebruikt kan worden bij het afleveren van de colli bij uw klanten.

lees meer over het registreren van statussen...

Traceren van colli en statussen

De statussen die je registreert met de BW Order app zijn inzichtelijk in de management portal. Per collo is inzichtelijk wat de huidige status is maar ook alle eerdere statuswijzigingen zijn inzichtelijk inclusief de desbetreffende gebruikers, datums en tijdstippen. Het traceren kan gedaan worden op SSCC code, klantnummer, inkoopaanvraagnummer en artikelcode.

lees meer over het traceren van colli en statussen...

Track & Trace voor niet-voorraadhoudende artikelen 

Naast het traceren van verzendcolli is het ook mogelijk om niet-voorraadhoudende artikelen (of 'koopartikelen'), die na ontvangst direct naar de klant of interne afdeling worden gestuurd, te traceren. 

lees meer over track & trace voor niet voorraadhoudende artikelen...

Benodige inrichting om Track & Trace te kunnen gebruiken

Standaard staat Track & Trace niet geactiveerd in boxwise. Om gebruik te maken van Track & Trace moeten er een aantal instellingen ingesteld worden.

lees meer over het activeren en inrichten van Track & Trace

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0